Käyttäjätunnus: Salasana:

Tervetuloa kansalliseen ONKI-ontologiakirjastopalveluun

ONKI-palvelu sisältää suomalaisia ja kansainvälisiä ontologioita, sanastoja ja tesauruksia, joiden avulla voit julkaista sisältösi kustannustehokkaasti semanttisessa webissä. Ontologiat ovat käsitemalleja, jotka kattavat aihealueen käsitteet. Ne kuvaavat käsitteiden väliset suhteet koneiden "ymmärtämässä" muodossa.

ONKI-palvelun on julkaissut ja sitä ylläpitää Semanttisen laskennan tutkimusryhmä. ONKI on osa käynnissä olevaa hanketta, jossa rakennetaan Suomeen kansallinen semanttisen webin infrastruktuuria (FinnONTO).

Ontologiat ja sanastot

Selaa ja tee hakuja kaikkiin palvelun ontologioihin ja sanastoihin selain-käyttölittymällä. Ontologiat ja sanastot on listattu palvelun etusivulla.

Voit käyttää kaikkia ontologioita ja sanastoja myös kehittäjille suunnattujen ohjelmointirajapintojen avulla. Rajapinnat on listattu alla.

Visio linkitetystä tiedosta

ONKI auttaa sinua linkittämään omat tietosi osaksi tiedon maailmanlaajuista verkkoa (Web of Data), tehden siitä yhteensopivaa semanttisen verkon kanssa. Katso seuraavat linkit:

Käytä ONKI-selainta tarkistaaksesi mitä ontologioita on jo saatavilla. Huomaa myös alla olevat työkalut ja palvelut ONKIn hyödyntämiseksi omissa sovelluksissasi.

Mikä ONKI on?

Ontologioiden ja sanastojen julkaisijoille

Jaa ontologiasi ja sanastosi muille ONKI-käyttäjille:

Kehittäjille

Ohjelmistokehittäjille suunnatut ohjelmointirajapinnat ja ohjelmistokomponentit on kuvattu alla. Rekisteröidythän ensin käyttääksesi rajapintoja ja komponentteja!

Ohjevideot

Tutustu ONKIn käyttöönottamisessa opastaviin ohjevideoihin.

ONKI Living Lab palveluksessasi!

ONKI on osa ONKI Living Lab -toimintaa - avoin, käyttäjälähtöinen tosielämän kehitysympäristö, jossa kokeillaan käytännössä semattisen verkon teknologioita todellisten käyttäjien kuten sinun kanssasi. Yli 10 000 ihmistä käyttää ONKIa kuukausittain.

Toivomme että pidät ONKI-palvelusta ja nautit sen käytöstä omiin tarkoituksiisi!

Jos törmäät ongelmiin tai sinulla on kehitysideoita, ota yhteyttä ONKI-ryhmään. Olemme myös erittäin kiinnostuneita sinun menestystarinoistasi ONKIn käytössä - jaa kokemuksiasi meille ja muille!

ONKI-ryhmä:

Miten voimme auttaa sinua?

Ota meihin yhteyttä osoitteessa: seco-help@list.aalto.fi. Sijaitsemme Aalto-yliopistolla Otaniemessä.

ONKI Living Lab on osa Semanttisen laskennan tutkimusryhmä SeCon toimintaa.

Aiemmat jäsenet: Kim Viljanen, Rami Alatalo.

Palaute

Sähköpostitse: seco-help@list.aalto.fi.

Jos haluat antaa tiettyyn ontologiaan liittyvää palautetta, mene ONKI-selaimeen, valitse Palaute ja haluamasi ontologia.

Liity ONKI-sähköpostilistalle

Liity ONKI-sähköpostilistalle saadaksesi tietoa isoista muutoksista ja uutisista ONKIin liittyen. Lista on moderoitu ja viestien määrä on alhainen (tyypillisesti korkeintaan muutama viesti kuukaudessa).

Nimesi


Sähköpostiosoite